Rekrytointi

Rekrytointipalvelumme auttavat tukemaan yrityksesi ydintoimintaa

Ammattitaitoinen rekrytointipalvelumme varmistaa onnistumisen rekrytoinnissa tehokkaalla, onnistumiseen perustuvalla mallilla. Avullamme teet rekrytointiprosesseistasi kustannustehokkaampia, kehität vastuuhenkilöidesi rekrytointiosaamista ja löydät oikeat toimintaperiaatteet rekrytoinnin onnistumiseen. 

Mikäli etsit tehokkainta tapaa rekrytointitarpeen täyttämiseksi tai tarvitset konsultointia itse rekrytointiprosessissa, autamme sinua mielellämme. Palvelemme yrityksiä maanlaajuisesti, koko Suomen alueella. 

Soita tai lähetä meille sähköpostia, niin kartoitetaan tilannetta yhdessä! 

Rekrytointi räätälöidysti 

Rekrytointitoimeksiannot räätälöidään aina yrityksesi tarpeisiin, oli kyse sitten projektiluontoisen tai vakituisen työntekijän rekrytoinnista. Asian suunnittelu sekä eri rekrytointimallien läpikäyminen mahdollistavat tehokkaan lopputuloksen. Toisinaan päädymme asiakkaan kanssa suunnittelun jälkeen tilanteeseen, että uuden työntekijän rekrytoinnin sijaan paikka on järkevintä täyttää nykyisestä henkilöstöstä tai vastaavasti organisoimalla töitä uudelleen. Henkilökunnan lisääminen ei ole aina ratkaisuista paras – systeemien ZEN on toisinaan työn optimointi, ei henkilökunnan maksimointi. 

Tehdään toiminnasta yhdessä suunnitelmallista sekä optimaalista – vaihtoehtoja on aina. 

Suorarekrytointi 

Suorarekrytoinnissa työntekijä rekrytoidaan suoraan yrityksesi kirjoille. Tarkka ja ammattimainen rekrytointiprosessimme varmistaa, että löydät oikean tekijän tuottamaan lisäarvoa yrityksesi toimintoihin. Onnistumiseen perustuvat laskutusmallimme takaavat sen, että et maksa turhasta – laskutamme tehdystä työstä vasta työn aloittamisen jälkeen, ja rekrytointipalkkio jaetaan aina osiin. Jos työntekijän työsuhde päättyy syystä tai toisesta ennen aikojaan, nostamme käden pystyyn ja myös laskutus päättyy siihen paikkaan. 

Rekrytointipalvelumme kautta työntekijöitä mm. näihin toimistotöihin ja toimihenkilötehtäviin

Toimisto

 toimistoesimiehet
 johdon assistentti
 toimistosihteeri
 kiinteistösihteeri
 aulapalvelun työntekijät
 toimistoavustaja
 toimistotyöntekijä
 tekstinkäsittelijä
 asiakasneuvoja
 osastosihteeri
 hankinta-assistentti
 yleissihteerit
 vastaanottovirkailija
 tilaustenkäsittelijä

Taloushallinto

 kirjanpitäjä
 osto- ja myyntireskontran käsittelijä 
 yrityksen maksuliikenteen käsittelijä  
 taloushallinnon assistentti 
 laskuttaja
 tilintarkastusassistentti 

Myyntityö

 myyntipäällikkö
 myyntiedustaja
 tekninen myyjä

 

Johtajat ja projektipäällikköt 

 työnjohtaja
 tuotantojohtaja
 projektipäällikkö
 rakennusinsinööri

 

Media-ala 

 viestintäkoordinaattori
 graafinen suunnittelija
 verkkokaupan sisällön asettelija 
 media-assistentti

 

Muita tehtäviä 

 tekninen assistentti
 tekninen piirtäjä
 logistiikkasihteeri
 ICT-asiantuntijat
 back officeassistentti 

Näin rekrytointitoimeksiannot etenevät

Uusien työntekijöiden rekrytointi on yrityksen kasvun ja liiketoiminnan kannalta tärkein osa-alue heti henkilöstöjohtamisen jälkeen. Toisaalta rekrytoinnin ollessa osa yrityksen tulevaisuuden liiketoiminnan suunnittelua, on se myös nykytilanteen johtamista. Jokaisen uuden rekrytoinnin käynnistyessä tulee tarkastella organisaation omaa ammattitaitoa sekä sitä, millaista ammattitaitoa tai osaamista mahdollisesti tulevaisuudessa tarvitaan. 

Rekrytoinnin aloituksessa käydään aina aloituspalaveri yrityksen kanssa. Käymme nykyisen tilanteen läpi ja varmistamme, että rekrytointiprosessin aloittaminen on paras vaihtoehto. Tämän jälkeen valitsemme malliksi, joko suorarekrytoinnin tai henkilöstövuokrauksen. Suorarekrytoinneissa työntekijä rekrytoidaan suoraan yrityksesi kirjoille, henkilöstövuokrauksen mallissa työntekijä on vastaavasti työsuhteessa Lisäpalveluun. Tästä eteenpäin loppu hoituu yrityksesi valitsemalla laajuudella – ”avaimet käteen” -periaatteella. 

Normaalisti toimeksiantoon kuuluvat:

 rekrytoinnin tarvekartoitus

rekrytointikanavien valinnat

hakuilmoitusten luominen ja julkaiseminen

Lisäpalvelun toteuttamat hakijoiden alkuhaastattelut sekä -kartoitukset

parhaiden kandidaattien analysointi valituilla menetelmillä

hakijoiden esittely asiakkaalle

asiakkaan suorittamien jatkohaastattelujen järjestäminen

Loppuvaiheessa asiakas haastattelee Lisäpalvelun valitsemat kandidaatit (noin 2–5 henkilöä). Asiakkaan niin halutessa, hakijoista sopivimmille (1–3) voidaan järjestää myös soveltuvuusarviointi ennen lopullista valintaa. 

Rekrytointiprosessi kohdistetusti tarpeeseen 

Rekrytointiprosessin laajuus sekä aikataulut suunnitellaan aina yksilöllisesti asiakkaan tarpeet huomioiden. Toteutamme ammattimaisen työnhakijakokemuksen läpi koko hakuprosessin, sillä tämä tukee kiinnostavaa työnantajamielikuvaa ja nostaa yrityksen mainetta työnantajana. Hyvin ja ammattimaisesti hoidettu rekrytointiprosessi on samalla ulkopuolisille näkyvä mainos yrityksen toiminnasta – tätä mahdollisuutta ei parane hukata tai antaa hakijoille mielikuvaa, että toiminta on hataralle perustukselle rakennettua. 

Kysy lisää rekrytointitoimeksiannoista! 

Räätälöidyt rekrytoinnin tukitoiminnot – apua tarvittavassa laajuudessa

Rekrytoinnin tuki muovautuu aina tilanteesi mukaan. Rekrytoinnin tukemme auttaa yritystäsi pilkkomaan rekrytoinnin osa-alueisiin, joista voit tukitoiminnot valita. Mahdollisia rekrytoinnin tukitoimintoja ovat esimerkiksi:

ilmoituskanavien suunnittelu ja valinta
työpaikkailmoitusten tuottaminen
rekrytointiprosessin avaaminen tai asiakkaan rekrytointijärjestelmän läpikäyminen
rekrytointitarpeen analysointi ja työntekijäprofiilin määrittely
hakemusten analysointi/työnhakijoiden arviointi
referenssitarkastukset
hakijoiden alkukartoitukset sekä -haastattelut hakijoiden rajaamiseksi
varsinaisten työhaastatteluiden buukkaus ja organisointi
haastattelukierrosten toteutus Lisäpalvelun tiloissa ja/tai yrityksen omissa tiloissa

Rekrytointipalveluidemme räätälöidyt rekrytointien tukitoiminnot ovat täydellinen vaihtoehto tilanteessa, jossa et halua ulkoistaa koko rekrytointiprosessia, vaan aikasi säästämiseksi ainoastaan tietyt osa-alueet.

Rekrytoinnin hinta 

 Hinnoittelu on aina tapauskohtaista, mutta lähtökohtana on, että rekrytoinnin hinta on 1 x työntekijän kuukausipalkka.
 Suorarekrytointi, jossa työntekijä siis rekrytoidaan suoraan yrityksesi palkkalistoille, laskutetaan useammassa osassa, sillä mikäli uusi työntekijä ei jostain syystä sovellukaan työhön ja työsopimus irtisanotaan, asiakas maksaa tällöin vain toteutuman mukaan.
 Laskutusmallimme perustuvat onnistumiseen ja kustannustehokkuuteen, ja ovat toimeksiantajalle mahdollisimman riskittömiä. Esimerkiksi rekrytointipalkkion laskuttaminen osissa takaa sen, että laskuttaminen pohjautuu aina tulokseen, eikä turhaa laskutusta pääse syntymään.

Rekrytointivalmennukset

Ennen rekrytointia esimiehen on ymmärrettävä kokonaisuus mahdollisimman laajasti ja analysoitava, mitä rekrytoinnilla halutaan saavuttaa. Halutaanko uuden työntekijän kautta tehostaa prosesseja, organisoida liiketoimintaa uudelleen sijoittamalla työntekijät paremmin ”omille pelipaikoilleen” vai mahdollisesti jotain muuta? 

Oleellisena osana rekrytointipalvelujamme ovat myös yrityksesi tarpeisiin räätälöidyt rekrytointivalmennukset. Niissä Lisäpalvelun kokeneet rekrytoinnin ammattilaiset varmistavat, että yrityksesi seuraava rekrytointi sujuu työhaastattelujen osalta mutkattomasti. Rekrytointivalmennukset ovat tilaisuuksia, joissa keskitytään haastattelutilanteen kautta luotuun vuorovaikutukseen. Tavoitteena on varmistaa, että esimiehet toimivat rekrytointitilanteissa ammattimaisesti ja löytävät hakijoista oikeat piirteet, samalla vahvistaen yrityksen brändiä ja työnantajamielikuvaa. Kehitettävien asioiden listalla voivat olla esimerkiksi työnantajakuvan kehittäminen haastattelutilanteessa, erilaiset haastattelutekniikat tai yrityksen yhteisten toimintamallien luominen haastattelutilanteessa. 

Valmennuksesta työkalut rekrytointihaastatteluun 

Valmennuskonsepti suunnitellaan ja organisoidaan tarpeiden mukaan. Valmennuksessa käydään läpi nykyaikaisia rekrytointihaastattelun käytäntöjä ja odottamattomia ongelmia. Haastattelutilanteeseen saattaa liittyä erilaisia lakeja tai sudenkuoppia, joita on tärkeää oppia tuntemaan. Haastattelijan tehtävä on saada hakijat rentoutumaan ja keskustelun kautta opittava ohjaamaan haastattelutilannetta, jotta hakijoista saadaan mahdollisimman kattava kuva. Tähän liittyen haastattelijoiden on tunnistettava myös omat piirteensä sekä käyttäytymismallinsa, jotka mahdollisesti tilanteeseen vaikuttavat. 

Kokonaisuudessaan valmennuskonsepti tuo esihenkilöille, rekrytoijille ja HR-vastaaville työkaluja saattaa rekrytointiprosessi onnistuneesti maaliin. Hinnoittelemme yrityskohtaisesti räätälöidyt rekrytointivalmennukset tapauskohtaisesti. 

Soita tai laita viestiä

Ota rohkeasti yhteyttä tai lähetä viesti. Autamme kaikissa kysymyksissä.
010 5170530

Lisäpalvelu Lahti

Kariniemenkatu 39
15140 Lahti
010 5170530
lahti@lisapalvelu.net
Y-tunnus 2241177-5